xmlns:fb='https://www.facebook.com/2008/fbml'> Kreatív Cucu: Virág jelmez

2013. február 8., péntek

Virág jelmez

A farsang közeledtével minden nap újabb és újabb ötlettel állított haza Anna. Legtovább a bohóc jelmeznél maradt. Mire kerestem szabásmintát, megfelelő anyagot, és majdnem elkezdtem kiszabni, láttam rajta, hogy annyira mégsem boldogítja, hogy ő bohóc legyen.

De egyik nap nagyon boldogan jött haza az oviból. Kitalálta, hogy ő virág szeretne lenni.
Volt is még régről egy nagyon jó zöld-fehér kockás anyagom.

Elővettem egy hatalmas csomagolópapírt és ráfektettem Annát oldalra nyújtott kézzel. Úgy körbe rajzoltam, mintha egy boleró lenne, de a kézfejénél levél formában végződik.

Ezt kiszabtam 2x a kockás anyagból és 1x a flízből. Összevarrtam őket és mikor készen volt egy sötétebb zöld cérnával levél formát steppeltem bele.


A kézfejekhez varrtam rá 1-1 gumi szalagot, amit meg tud fogni, és így a levél a kezével mozog. Két kis kötőt is tettem rá, hogy ne csússzon le a vállán.

A szoknya is levélkékből van összeállítva. A varrógépen a szálfeszességet úgy állítottam, hogy kicsit meghúzza az anyagot, így olyan, mintha az egyik levél erre kunkorodna, a másik levél meg arra.
Ezeket rögzítettem egy anyaggal bevont gumiderékra.


Szerencsére volt itthon egy zöld pillangós harisnyánk és egy zöld hosszú ujjú felső.

A fejdíszt Anna találta ki ( nagyon kis kreatív :) ). Egy gumiszalagot anyaggal bevontam, és erre rákötöttünk rózsaszín lufikat. És már készen is volt :)2 megjegyzés:

- Maminti, a kicsi zöld tündér - írta...

Ez szuper jó lett!!! A virágfejhez a lufik meg milyen klassz ötlet!!!! Nahát! Irtó ügyesek vagytok!
Szeretettel: Maminti, a kicsi zöld tündér

Kreatív Cucu írta...

Köszönjük szépen! Nagyon kényelmes volt Annának :) Boldog volt, hogy én varrtam neki. Büszke volt :)