xmlns:fb='https://www.facebook.com/2008/fbml'> Kreatív Cucu: Tudatos vásárlás

2013. február 3., vasárnap

Tudatos vásárlás

Egy nagyon kényes témát feszeget a következő bejegyzésem....
nem kertelek, ez nem más, mint az állatokon tesztelt kozmetikai, háztartási termékek.

Facebook-on sok olyan képet látok állatvédő szervezetek oldalán ( főleg külföldi oldalakról van szó ), hogy állatvédők teszt laboratóriumokból kimentenek kutyákat, macskákat, mellé képek csatolva, hogy mit kellett a tesztek során átélniük...

Ez egy nagyon nehéz téma, de igyekeztem az utóbbi időbe beleásni mélyebben, hogy pontosan mi is ez az egész, és ha nem állatokon tesztelnek, akkor mi más utat választhatnak a cégek, hogy mégis emberbarát termékeket ( emberi tesztek nélkül ) forgalmazzanak.

Kozmetikai készítmények fejlesztéséhez az állatkísérletek 1998 óta tiltottak, dekorkozmetika esetében ez a tiltás 1986 óta áll fenn. A végső tiltás kozmetikai alapanyagokra 2009.03.11-én lépett életbe.
Azok a cégek, akik nem végeznek állatkísérletet, sok más módon tesztelhetik az alapanyagokat:

Van egy hivatalos lista, ami felsorolja, hogy melyik cégek használnak állatkísérletet.
Ahogyan ezt végigolvastam, megdöbbenve láttam, hogy azok a termékek, amiket használunk itthon, 90%-ban itt vannak a listán :( Nagyon szomorú. Eddig ebbe bele se gondoltam.

A mosogatógép tabletta, a konyhai tisztító, a mosópor, öblítő, fogkrém, dezodor, sampon, pelenka...... minden.

Ezért elkezdtem keresni azokat a termékeket, amiket használni szeretnék ezentúl. A DM saját márkás termékeinél kötöttem ki, itt van egy üzletük a közelünkben. Minden olyan terméket gyártanak, amire nekem szükségem van. Így tökéletes megoldás, hogy áttérjen az egész család ezekre.

Azt gondolom, hogy minden ilyen dolog, megmozdulás kicsiben indul el, és ha egyénileg teszünk érte, akkor lehet nagyobb változást elérni.

Nincsenek megjegyzések: