xmlns:fb='https://www.facebook.com/2008/fbml'> Kreatív Cucu: A betegség mellékhatása a kreatív játékkészítés :)

2013. március 18., hétfő

A betegség mellékhatása a kreatív játékkészítés :)

Bizony, ez a tél sok szempontból nehéz volt. Betegség betegséget ért nálunk. Egyik sem volt vészes, nem voltak nagy betegségek, nem húzódtak sokáig, de a gyerekek egymást váltották itthon... mindaddig, amíg meg nem elégeltem, és itthon nem fogtam mindkettőjüket az oviból 1 hétre.
Reméltem, hogy ez idő alatt újra megerősödnek, feltöltődnek, és elkerülhetjük a további megbetegedéseket. ( Utólag látva jó döntés volt, azóta sem betegedtek meg :) )

Ebben az egy hétben kedvünkre kiélhettük minden kreatív vágyunkat és hajlamunkat a lányokkal :D

Készítettünk egy társasjátékot az újrahasznosítás jegyében. közben elbeszélgettünk arról, hogy mi a környezetvédelem, újrahasznosítás, egészséges életmód.

Fogtam egy régi nagy karton dobozt, és az aljából egy nagy ovális formát vágtam ki. Ez lett a társas alapja, maga a játéktábla.

Egy WCpapír gurigát ráragasztottam papír alapú ragasztószalaggal, mellé pedig egy papírtörlő hengert, ez két fa törzse lett.

Innen kezdődött a lányoknak is élvezetes munka :) Szórólapokból, akciós újságokból papírgalacsint gyúrtunk, amit a fa törzsére erősítettünk a ragasztószalaggal. Össze-vissza, igyekeztünk kialakítani egy-egy lombot a fatörzsekre.

Szépen végigragasztottuk a játéktábla szélét papírragasztóval, hogy egységes legyen, és ne látszódjon a vágási egyenetlenség.

Kikevertem papírmasé ragasztót, 1:2 arányban liszt: víz keveréket.
A kis csíkokra vágott újságot belemártottuk a keverékbe, és az egész játéktáblát beterítettük papírmaséval. Utána a fa törzsét is, igyekeztünk, hogy itt ne sima legyen, hanem rücskös, érdes, mint egy fa törzse. Majd beborítottuk a lombkoronát is, hogy egységesebb legyen.
Nagyjából eldöntöttük, hol fut majd a pálya, és az azon kívül eső részekre nagyon kicsi papírgalacsinokat tettünk, ezekből fű és kisebb bokrok lettek.
Aztán hagytuk a kandalló tetején száradni másnapig.

Másnap a festéssel folytattuk. Ceruzával megrajzoltam a mezőket, ezeket kihagytuk, a többi részt pedig megfestettük temperával.
Utoljára a mezőket festettük ki. Így igazán színes lett a tábla. A mezők szélét fekete alkoholos filccel húztam ki, hogy szépen mutasson. A mezőkre utasításokat rajzoltunk. Pl. egy répát, vagyis ügyes vagy, hogy megetted a zöldséget, lépj előre 1 mezőt. Vagy egy csap ami csöpög; nyitva hagytad a vízcsapot, lépj vissza 3 mezőt.
Nagyon élvezik a lányok, hogy olyan játékkal játszunk, amit mi csináltunk.


Nincsenek megjegyzések: